Tiplijn: 06-19541384

Veel rookontwikkeling bij uitslaande brand in Ridderkerk

0

RIDDERKERK – In een loods aan de Voorweg in Ridderkerk is vrijdagochtend 27 september 2019 een grote brand uitgebroken. De brandmelding kwam om 11:10 uur binnen. Bij aankomst van de brandweer bleek het al snel om een uitslaande brand te gaan. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Er worden onder andere brandweereenheden vanuit Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam en Krimpen aan den IJssel ingezet.

Rook
Bij de brand komt veel zwarte rook vrij. De rook trekt in noord-oostelijke richting waardoor er mogelijk overlast van de rook kan ontstaan in delen van Kinderdijk, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. De brandweer adviseert mensen die last hebben van deze rook om ramen en deuren te sluiten. Ook is een NL-Alert bericht verstuurd naar mensen in het effectgebied.

Volgens diverse media zou er in het pand een timmerbedrijf gevestigd zijn. De brandweer heeft bij de brand een speciaal drone-team ingezet om vanuit de lucht een overzicht van de brand te krijgen. Rond 12:30 uur had de brandweer de brand onder controle waarop de rook zichtbaar is afgenomen. De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren nodig zal hebben om de brand volledig uit te krijgen.

Foto’s: Gerard van Helden

Deel dit bericht:

Reageer