Tiplijn: 06-19541384

Trein botst op stootblok in Dordrecht

0

DORDRECHT – Een trein is vrijdagmiddag 27 september even voor 15:00 uur in Dordrecht op een stootblok gebotst. Dit gebeurde op de Merwedelingelijn bij het station Stadspolders. De Merwedelingelijn is de verbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen.

De oorzaak van de aanrijding lijkt een verkeerd ingestelde wissel te zijn. Op het moment van het ongeval zat de trein vol met passagiers. Iedereen kon de trein zonder verwondingen verlaten. Door de aanrijding reden er tot ongeveer 17:45 uur geen treinen tussen Dordrecht en Sliedrecht.

Om 17:45 uur kon de dienstregeling weer worden hervat, echter rijden er de rest van de dag slechts 2 treinen per uur in plaats van de gebruikelijke 4 treinen per uur. De oorzaak hiervan is dat vervoerder Qbuzz DMG nog onderzoek doet naar de oorzaak van de aanrijding.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer