Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten rukken uit voor meldingen over koolmonoxide, autobrand, ongeval en benzinelucht in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Hulpdiensten zijn zaterdag 21 september 2019, tijdens het Havenfestival, voor diverse meldingen uitgerukt in Alblasserdam. De eerste melding was voor de ambulance voor een medische binnenshuismelding in de Kerkstraat. Dit was in de ochtend en was voor de ambulancedienst, ondanks de drukte rondom de Dam, goed te doen. De tweede melding was voor een gevallen vrouw in één van de gangen van appartementencomplex Het Anker aan het Wilgenplein in Alblasserdam. Bij deze melding liep de ambulance enkele minuten vertraging op, omdat het verkeer op de Oude Torenbrug vast stond en de ambulance niet kon passeren, omdat daar de brug niet breed genoeg voor is.

Koolmonoxide
De ambulance kon uiteindelijk met moeite de file passeren. Bij aankomst bleek de situatie in Het Anker naar omstandigheden mee te vallen. Wel begon de koolmonoxidemelder van een ambulancemedewerkster te piepen, terwijl zij in de gang stond. Omdat koolmonoxide, dat van zichzelf reukloos is, dodelijk kan zijn, werd de meldkamer geïnformeerd en rond 14.16 uur de brandweer gealarmeerd.

Storing
De brandweer vertrok vanaf de kazerne in Alblasserdam en reed met zwaailicht en sirene aan tussen het publiek op de braderie door naar het Wilgenplein. Na zeven minuten waren de vrijwilligers al ter plaatsen. In het complex werd echter geen koolmonoxide meer gemeten door de brandweer. Mogelijk was er een storing ontstaan in de CO-melder van de ambulancemedewerkster.

Prio1 dorp uit
De brandweer en ambulance reden via de Van Eesterensingel, Randweg en Oude Torenweg weer richting de kazerne en de ambulancepost. Op deze hoofdwegen stond echter zoveel file, dat aan de meldkamer werd gevraagd om met zwaailicht en sirene verder te rijden, zodat de hulpverleners weer snel inzetbaar zouden zijn voor een eventueel volgende melding. Die toestemming werd verleend, waarna de hulpdiensten tot aan de Wensveenrotonde prio1 door de file reden.

Gevallen motorrijdster
Even voor 16.00 uur was er een melding voor de politie en de ambulancedienst. Bij de Wensveenrotonde was een motorrijdster uit Alblasserdam onderuit gegaan. Zij had onder meer last van haar voet en enkel. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Doordat beide voertuigen vanuit Papendrecht, via de Burgemeester Keijzerweg en Edisonweg kwamen, was er weinig oponthoud. De motorrijdster hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Melding autobrand
Een uur later, rond 17.05 uur rukte brandweer Alblasserdam met spoed uit voor een melding over een autobrand op het Cortgene. De spuitgasten kwamen na vijf minuten ter plaatse. Er bleek wat rook onder de motorkap vandaan te komen. Nadat de motorkap was geopend, werd geconstateerd dat er een leiding kapot was geklapt en dat er door de lekkende vloeistof wat rook dan wel stoom was ontstaan. Er hoefde niet geblust te worden.

Benzinelucht
De laatste brandweeruitruk van de dag was rond 23.50 uur. Iemand in de Troelstrastraat rook een benzine-achtige lucht. De brandweer, die via het afgesloten deel op de Dam reed, kwam na tien minuten, zonder spoed ter plaatse en heeft metingen verricht. Voor zover bekend, hoefde er verder geen actie te worden ondernomen.

Vertraging
Tijdens het Havenfestival is de Dam altijd afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor moet het verkeer of via de dijk richting Nieuw-Lekkerland of via de Oude Torenweg het dorp uit of in. Op diverse plekken werden verkeersregelaars ingezet. De vertraging voor het wegverkeer bedroeg ’s middags in een aantal gevallen bijna een uur.

Binnen aanrijtijd
Ondanks de drukte zijn de hulpdiensten tijdens de uitrukken in alle gevallen binnen de wettelijk bepaalde aanrijtijd gebleven.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer