Tiplijn: 06-19541384

Grote zoekactie naar drenkeling op Boven-Merwede tussen Gorinchem en Sleeuwijk

0

GORINCHEM/SLEEUWIJK – Hulpdiensten hebben donderdagmiddag gezocht naar een persoon die te water was geraakt in de rivier de Merwede. Rond 16.30 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen. Uit de melding bleek dat er mogelijk iemand in de rivier zou liggen tussen Gorinchem en Sleeuwijk. Naast de brandweer was de politie en de ambulancedienst ter plaatse. Ook Rijkswaterstaat en de KNRM zochten op het water mee. Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten waren mariniers, die op de rivier aan het oefenen waren, ook aanwezig en assisteerden ook zij de hulpdiensten. Een politiehelikopter verleende steun vanuit de lucht.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Onder andere een duikteam, blusboten en wateroppervlakteredders vanuit Gorinchem werden ingezet om te zoeken. Voor zover bekend is het slachtoffer nog niet gevonden. Ook in de avond werd nog door de politie en Rijkswaterstaat gezocht op het water.

Update 13-09-2019: Het lichaam van de drenkeling is gelokaliseerd en geborgen door een gespecialiseerd team van de politie. 

Foto’s: Max Liet en Herbert van Dalen

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer