Tiplijn: 06-19541384

Inbrekende tieners aangehouden na achtervolging door Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Een melding van een oplettende buurtbewoner over een woninginbraak, resulteerde in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 augustis 2019 in een achtervolging over de Van Brienenoordbrug en eindigde op de Kijfhoek in Zwijndrecht met de aanhouding van vier jongemannen van 16, 17 (2x) en 19 jaar. Ze haalden tevergeefs de meest wilde capriolen uit om dat te voorkomen.

De politie kreeg melding van een woninginbraak aan de Walraven van Hallstraat in Zwijndrecht. Een oplettende buurtbewoner had gezien dat onbekenden er met de auto van de buren vandoor gingen. De dieven hadden bij de inbraak de autosleutel gestolen en dachten ‘ongestoord’ met de auto weg rijden. Ze deden dat met gedoofde lichten en dit viel op.

De politie signaleerde de auto op de Van Brienenoordbrug. Er volgde een lange achtervolging door Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht waarbij meerdere politieauto’s betrokken waren.

De 19-jarige bestuurder reed op de vlucht voor de politie in Zwijndrecht zelfs een fietspad op, gevolgd door wat boerenwegen. Uiteindelijk kon de auto op de Kijfhoek in Zwijndrecht door de politie worden klemgereden. De vier zijn aangehouden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer