Tiplijn: 06-19541384

Grote brand in bedrijfspand Hendrik-Ido-Ambacht (update)

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In een bedrijfspand aan het Tasveld in Hendrik-Ido-Ambacht is zaterdagmorgen 3 augustus 2019 brand uitgebroken. Even voor 10.30 uur werd de rook die uit het gebouw kwam ontdekt. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’ en kwam met meerdere blusvoertuigen uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ter plaatse om de brand te bestrijden. Bij aankomst van de brandweer bleek het pand vol rook te staan en kwam een behoorlijke hoeveelheid rook uit het dak. Ook waren vlammen in het pand zichtbaar.

Een auto werd door de brandweer uit het brandende pand gehaald. Uit voorzorg werd de administratie van een naastgelegen bedrijf veilig gesteld.

De brand woedde nog langere tijd in de dakisolatie. De isolatie, bestaande uit schuimplaten (EPS), kan bij verbranding een brandbare damp afgeven. Vanwege het gevaar voor de brandweerlieden werd er extra geventileerd om vervolgens vanuit een hoogwerker sleuven in het dak te kunnen maken, om de brand volledig te kunnen blussen.

Om 13.45 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De betrokken panden werden vervolgens nog gecontroleerd en geventileerd. De stichting Salvage is namens de verzekeraars ter plaatse gekomen voor afhandeling van de schade. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Foto’s: Glenn Nannings

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer