Tiplijn: 06-19541384

Auto ramt LPG-vulpunt in Gorinchem; groot gaslek ontstaan

0

GORINCHEM – Op de Banneweg in Gorinchem heeft in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 augustus 2019 een ongeval plaatsgevonden. Omstreeks 01.00 uur raakte een personenauto van de weg, botste tegen een boom en ramde vervolgens een LPG-vulpunt van een nabijgelegen tankstation. Hierdoor ontstond een groot gaslek. De hulpdiensten schaalden groots op.

De omgeving van het ongeval werd ruim afgezet. De Banneweg was in beide richtingen volledig afgesloten. Ook afslagen van snelwegen A15 en A27 werden afgesloten. Nabijgelegen woningen en gebouwen hoefden niet ontruimd te worden.

Omstreeks 02.30 uur wist de brandweer het lek provisorisch te dichten. Een monteur van het tankstation zal de lekkage aan de LPG-tank repareren. De schade aan de auto en de installatie is groot.

Hulpdiensten troffen twee personen aan die vermoedelijk uit de betrokken auto kwamen. Een van hen werd thuis aangetroffen, de andere in het ziekenhuis. Een politiehelikopter zocht met een warmtebeeldcamera naar een mogelijke derde inzittende. Ook werden brandweerduikers ingezet om een sloot te doorzoeken. Voor zover bekend is de eventuele derde inzittende nog niet gevonden. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Update: De inzittenden van de auto, twee 26-jarige mannen uit Gorinchem zijn aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk hadden de twee lachgas gebruikt. Politieagenten troffen in de auto ballonnen waarmee het lachgas wordt geïnhaleerd. Ook werd een cilinder met daarin vermoedelijk lachgas door de politie meegenomen. Verkeersspecialisten van de politie doen verder onderzoek naar de toedracht. 

De mannen worden verdacht van het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van een ongeval.Mogelijk was er ook een 2e auto bij het incident betrokken. De politie heeft camerabeelden opgevraagd om dit te onderzoeken.

Foto’s & video: Max Liet

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer