Tiplijn: 06-19541384

Rijkswaterstaat koelt Merwedebrug A27 Gorinchem; flinke vertraging in beide richtingen

0

GORINCHEM – Rijkswaterstaat is donderdagavond 25 juli 2019 gestart met het koelen van de Merwedebrug bij Gorinchem. De stalen brugdelen van de Merwedebrug zijn door de hoge temperatuur uitgezet, waardoor het beweegbare deel van de brug niet meer goed dicht of open kan.

De brug word gekoeld met water. Hierdoor is in beide richtingen één rijstrook afgesloten en geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Ook vandaag is Rijkswaterstaat bezig met het koelen van de brugdelen. Hierdoor staat wederom in beide richtingen een flinke file. De brug is gestremd voor hoog scheepvaartverkeer.

Automobilisten worden opgeroepen de brug te vermijden. Omrijden kan via de A15/A2/A59 of via de A15/A16/A59. Tot wanneer Rijkswaterstaat de brug koelt is nog niet bekend. Gisteravond werden ook enkele keren tankwagens ingezet. Het verkeer werd dan enkele minuten stilgezet om de wagens te kunnen legen.

Foto’s: Max Liet

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer