Tiplijn: 06-19541384

Tankwagen botst achterop vrachtwagen met klapband bij Noordtunnel

3

ALBLASSERDAM – Een tankwagen en een vrachtwagen zijn donderdagochtend 25 juli 2019 op elkaar gebotst. Dit gebeurde op de A15 bij Alblasserdam, aan het begin van de Noordtunnel, op de baan richting Rotterdam. De voorste vrachtwagen kreeg net voor de tunnel een klapband. Het voertuig kwam stil te staan op de rechter rijstrook. Terwijl de vrachtwagenchauffeur 112 belde, om zo snel mogelijk de rijstrook achter hem te laten afkruisen. Terwijl de man nog met de centralist aan de telefoon zat, botste de chauffeur van de (lege) tankwagen tegen de, met 21 ton aan goederen geladen vrachtwagen.

Een ambulance kwam ter plaatse, maar beide chauffeur bleken met de schrik te zijn vrijgekomen. Omdat er mogelijk ook gevaarlijke stoffen betrokken zouden zijn, werd ook de brandweer opgeroepen.

Twee van de drie rijstroken waren dicht in verband met bergingswerkzaamheden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Zo te zien niet de jongste trailer. Ook niet echt hele verse banden. Tja, dan kan dat gebeuren

Reageer