Tiplijn: 06-19541384

Twee personen uit bootje gevallen in Dordrecht; zoekactie ten einde

0

DORDRECHT – Langs de Baanhoekweg in Dordrecht zijn maandagmiddag 22 juli twee personen te water geraakt. Voor zover bekend zaten de twee op een bootje waarna zij vermoedelijk met hoge snelheid tegen de kade zijn gevaren.

Dit gebeurde rond 15.30 uur. Al snel werd door de hulpdiensten opgeschaald naar ‘middel waterongeval’ en kort daarna naar ‘groot waterongeval’. Meerdere duikteams van de brandweer kwamen ter plaatse. Ook de KNRM werd ingezet. Naast meerdere ambulances kwamen ook twee traumahelikopers ter plaatse. Twee slachtoffers zijn door de brandweer uit het water gehaald en zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanvankelijk werd uitgegaan van in totaal 4 personen die te water zouden zijn geraakt. Naar de laatste twee werd een tijdje gezocht, totdat bekend werd dat er slechts 2 opvarenden op het bootje aanwezig waren. De zoekactie werd daarop beëindigd.

Update: De politie laat maandagavond weten dat één van de slachtoffers in het ziekenhuis is overleden. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Papendrecht. Het tweede slachtoffer, een 16-jarig meisje, is stabiel.

Foto’s: Ruben van der Sterren & Gerard van Helden

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer