Tiplijn: 06-19541384

Grote schade aan fietsenzaak en woonhuis na brand in Schelluinen

0

SCHELLUINEN – In de morgen van donderdag 11 juli 2019 is bij Fietswereld Dekker aan de Kerkweg in Schelluinen brand uitgebroken. Rond 08.15 uur werden de bewoners boven de fietsenzaak gealarmeerd door afgaande rookmelders. Hierdoor konden zij op tijd het pand verlaten dat steeds verder onder de rook kwam te staan.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit uit Giessenburg werd vrijwel direct opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en kwamen een tweede tankautospuit en een ladderwagen uit Gorinchem ter plaatse. Bij de brand kwam redelijk veel rook vrij. Bewoners rondom de brand werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Ook de politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en zorgde voor een ruime afzetting. De ambulancedienst heeft de bewoners gecontroleerd op rookklachten. Er vielen bij de brand geen gewonden. De brandweer had de brand snel onder controle. Aan de winkel en de woning boven de winkel is grote schade ontstaan. Stichting Salvage kwam ter plaatse om zorg te dragen voor de afhandeling van de schade. Ook brandonderzoekers waren ter plaatse en deden onderzoek naar het ontstaan van de brand.

Foto’s: Herbert van Dalen & Max Liet

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer