Tiplijn: 06-19541384

Eerste boekenboom van Nederland gaat in vlammen op in Zwijndrecht

4

ZWIJNDRECHT – Langs de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht is in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli 2019 de bekende ‘boekenboom’ in brand gestoken. De boekenboom bestaat uit vijf boomstammen met  daarin vakken, waar mensen boeken kunnen lenen en plaatsen. De minibibliotheek vatte even voor middernacht vlam. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen. Omdat ter plaatse een benzineachtige lucht werd waargenomen, gaat de brandweer er vanuit dat er sprake is van brandstichting.

De openbare uitleenplek werd in april 2012 onthuld door schrijver Jan Terlouw. Het idee om een boekenboom in Zwijndrecht te plaatsen, kwam van de directeuren van de basisscholen De Bron en De Dolfijn die tijdens hun studiereis een boekenboom tegenkwamen in Berlijn.

De uitvoering van het idee nam enige tijd in beslag. Zo moesten er technische tekeningen gemaakt worden, vergunningen worden aangevraagd, moest het bestemmingsplan gewijzigd worden en moest er een nieuw pad en verlichting worden aangelegd.

Mensen die meer weten over de brandstichting, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Foto’s: Gerard van Helden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

4 reacties

  1. Zo balen dit!!! Mijn kinderen waren afgelopen vrijdag vrij en terwijl ik even boodschappen deed, gingen zij spelen in de speeltuin. Toen ik ze aantrof waren ze beiden aan het lezen in de Donald ducks die ze in de boekenboom hadden gevonden. Een uur lang hebben ze daar lekker onderuit gezeten. Hier heb ik twee kids die hier enorm van balen!!

  2. Gelukkig wonen daar zo ongeveer 1000 gezinnen, die daar uit jarenlange eigen ervaring heel anders over denken.

Reageer