Tiplijn: 06-19541384

Brandweer druk met buitenbranden in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer in Gorinchem is al de hele week druk met verschillende buitenbrandjes. Woensdagmiddag 26 juni 2019 kwam de eerste melding binnen. Dit betrof een buitenbrand op de Punt. Enkele dagen later, in de nacht van zondag 28 op maandag 29 juni kwam een melding binnen van een buitenbrand op de Merwe Donk in Gorinchem. Hier stond op twee plekken een stuk berm in de brand.

Woensdag 3 juli was het opnieuw raak. Even na 14.00 uur stond op twee plaatsen langs de Lingesesdijk gedroogd gras en de berm in brand. Omwonenden waren al begonnen met blussen. Diezelfde dag kwam omstreeks 20.30 uur nog een melding binnen van een buitenbrand op de Waaldijk in Dalem. Wat daar precies in brand stond is niet bekend.

Donderdag 4 juli omstreeks 14.15 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken. Op het Lingsespad stond een stuk berm/gedroogd gras in brand. De brand was snel geblust. Een omwonende had hier twee jongeren op de fiets bij het gras bezig gezien.

Donderdagavond moest de brandweer uitrukken naar het Geldersepad. Ook daar stond gedroogd gras in brand. Buurtbewoners en voorbijgangers hadden hier het brandje voor aankomst van de brandweer al geblust met behulp van emmers water en brandblussers.

De exacte oorzaak van de vele brandjes is niet bekend. Mogelijk is er in een aantal gevallen sprake van brandstichting.

Foto’s: Max Liet

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer