Tiplijn: 06-19541384

Wilde achtervolging eindigt in Boven-Hardinxveld

1

BOVEN-HARDINXVELD – Een wilde achtervolging zaterdagmiddag 29 juni 2019 in Boven-Hardinxveld. De politie zat daar rond 12:30 achter een gestolen auto aan. De achtervolging begon op de A27 bij Gorinchem, toen het voertuig waarin de man reed herkend werd door een ANPR-camera. Na een achtervolging over de Rivierdijk bij Boven-Hardinxveld, lukte het de politie de auto klem te rijden ter hoogte van de Rembrandtstraat, waarna de bestuurder er te voet vandoor ging.

De man werd uiteindelijk in een schuurtje aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Utrecht. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Gezocht
De man werd gezocht vanwege een aantal misdrijven die hij eerder op de dag had gepleegd in de regio Utrecht. Rond 10.00 uur kregen politieagenten namelijk een melding van een insluiping in een woning aan de Heinsiuslaan in Amersfoort. Daarbij werden autosleutels gestolen en ging de insluiper er met de auto van de bewoners vandoor. Agenten troffen in dezelfde straat een ander gestolen auto aan. Deze bleek eerder die ochtend buit te zijn gemaakt bij een woninginbraak in Vleuten.

Even later die ochtend dook de insluiper in de gestolen auto weer op in Utrecht. Daar had hij in een kledingwinkel dure kledingstukken gestolen en ging hij er met hoge snelheid in het gestolen voertuig vandoor. Deze werd korte tijd later rijdend aangetroffen op de A27.

Schade
De politie is nog op zoek naar de bestuuder van een zwarte Volkswagen Lupo, waarvan tijdens de achtervolging de spiegel is geraakt. Bent u de eigenaar van deze Volkswagen, bel dan met de politie via 0900-8844.

Foto’s: Jorrit de Haas

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer