Tiplijn: 06-19541384

Aanhouding voor stelen auto van tegenpartij na aanrijding in Brandwijk

0

BRANDWIJK – Zaterdag 15 juni heeft de politie na een langdurig onderzoek een 32-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 31 januari 2019 in Brandwijk een auto gestolen te hebben van een man waar een vriend en hijzelf even daarvoor een aanrijding mee hebben gehad.

Donderdag 31 januari. Het is iets voor zeven uur ’s avonds. Een man rijdt die avond op de Kerkweg in Brandwijk met zijn auto het dorp in. Een aantal meters voor de daar gelegen passeerplaats komt een tweede auto uit tegenovergestelde richting. Die rijdt door zonder gebruik te maken van de passerplaats of zijn tegenligger de gelegenheid te geven er gebruik van te maken. Het gevolg; een aanrijding. Beide auto’s hebben schade waaronder een lekke band.

Weg met lekke band

De bestuurders van beide auto’s en de bijrijder, die in de tweede auto zat, stappen uit. Terwijl de bestuurders met elkaar praten, stapt de bijrijder in de auto van de tegenpartij en rijdt hiermee weg. Met lekke band en al. De bestuurder van de tweede auto gaat er dan lopend vandoor.

Zoektocht

Agenten houden die avond een weidse zoektocht maar vinden het gestolen voertuig niet meer terug. Ze starten een onderzoek en horen van getuigen dat de bestuurder en bijrijder van de tweede auto de hele middag in het plaatselijke café hebben zitten drinken.

Langdurig onderzoek

Na langdurig onderzoek komen agenten uit bij de identiteit van de verdachten. Zaterdag 15 juni werd de 32-jarige Schiedammer aangehouden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer