Tiplijn: 06-19541384

Vader en zoon aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Op donderdag 6 juni 2019 omstreeks 00.00 uur kregen politieagenten in Zwijndrecht een melding van een verdachte situatie. In een woning aan de Sperwerstraat had een alerte melder iemand met een zaklamp zien schijnen.

Ter plaatse aangekomen zagen agenten dat in de bewuste woning een man tv zat te kijken. De agenten besloten aan te bellen om het verhaal duidelijk te krijgen. De 49-jarige bewoner en zijn 17-jarige zoon deden de deur open. De zoon gaf aan met een zaklamp te hebben geschenen.

Het verhaal was hier echter niet mee afgedaan. Op het moment dat de deur werd geopend roken de agenten een enorme henneplucht. Met toestemming van de bewoner werd de woning betreden. Vervolgens werden op de eerste verdieping en op de zolder van de woning twee hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal hingen er bijna 200 hennepplanten te drogen.

Vader en zoon zijn daarop direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Dordrecht. Uit onderzoek bleek dat de stroom ten behoeve van de kwekerij illegaal werd afgetapt. Hiervan zal door netbeheerder Stedin aangifte worden gedaan. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

In het kader van het wederrechtelijk verkregen voordeel werden ter plaatse een aanwezige bestelbus, motorfiets en twee bromfietsen in opdracht van de officier van Justitie in beslag genomen.

Bron: Politie Drechtsteden-Buiten

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: