Tiplijn: 06-19541384

Papendrechter rijdt onder invloed van alcohol en drugs op velgen over A15

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie kreeg zaterdagochtend 1 juni 2019, omstreeks 5.00 uur, de melding dat er op de A16 vanuit Rotterdam naar Hendrik-Ido-Ambacht een voertuig over de rijksweg zou rijden waar veel vonken vanaf kwamen. Agenten troffen de bestuurder van de auto met de vonkenregen uiteindelijk op de A15 ter hoogte van de benzinepomp nabij Hendrik–Ido-Ambacht, waar hij op de vluchtstrook stil stond.

Al snel werd duidelijk waar de vonkenregen vandaan was gekomen, de beide velgen aan de rechterkant van het voertuig bleken volledig kapot. Er zat geen band meer om en het lichtmetaal was al flink versleten, meldt de politie Drechtsteden-Buiten op haar Facebookpagina. De politie vermoedt dat de man al eerder ergens zijn banden kapot had gereden.

Na een controle op alcoholgebruik werd de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies de 25-jarige verdachte uit Papendrecht 425 Ugl, bijna twee keer de toegestane hoeveelheid. Tevens werd er een drugstest afgenomen welke uitwees dat de man THC had gebruikt. THC is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis.

De verdachte moet zich op een later moment bij de rechter verantwoorden voor het rijden onder invloed van drank en drugs. Beelden en informatie: Politie Drechtsteden-Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer