Tiplijn: 06-19541384

Diverse aanhoudingen en 80 afnemers in beeld na drugsonderzoek in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Een 28 jarige man is samen met een leeftijdsgenoot, beiden afkomstig uit Rotterdam, op 24 april bij een drugsactie in Sliedrecht aangehouden. Een derde verdachte, een 30-jarige Rotterdammer, werd op 10 mei ingerekend. De mannen worden verdacht van drugshandel. Eén van de 28-jarigen is na onderzoek op 25 april heengezonden. De andere twee mannen zitten nog vast.

In februari van dit jaar ontvingen de wijkagenten in Sliedrecht verschillende signalen over het dealen van drugs in deze gemeente. De afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) van het basisteam Drechtsteden-Buiten startte een opsporingsonderzoek en al snel kwam een drugsdealer uit Rotterdam in beeld. Na onder meer observaties werd vastgesteld dat er drugs op bestelling werd geleverd. Uit ditzelfde onderzoek bleek dat de dealer met minimaal 80 klanten, zogenoemde afnemers, in Sliedrecht contact had, en dat zijn werkterrein ook in de omgeving van Papendrecht, Dordrecht en Rotterdam lag.

Op 24 april 2019 werd door VVC in samenwerking met de wijkagenten van Sliedrecht, de financiële recherche, en flexteams van district Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Zuid een actiedag georganiseerd. Op deze dag namen agenten in Sliedrecht twee drugsdeals waar. Vervolgens hielden zij meerdere verdachten aan, van wie er nu nog één vast zit. Bij de Rotterdamse dealer werd bij zijn fouillering zo’n 1000 euro aangetroffen. Dit geld, zijn auto en diverse papieren zijn door financieel rechercheurs inbeslaggenomen. Later werd op Schiphol nog een tweede hoofdverdachte aangehouden, die ook nog altijd vastzit.

Op 30 april zijn in dit onderzoek nog drie bewoners uit Sliedrecht aangehouden en op 2 mei kwamen daar nog twee arrestaties bij. Uit het politieonderzoek is gebleken dat zij veelvuldig contact hadden gehad met de dealer voor de koop van (hard)drugs.

(In verband met het onderzoek werd dit bericht later gepubliceerd).

Bron: Politie Drechtsteden-Buiten

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer