Tiplijn: 06-19541384

Grote brand in dak van Sliedrechtse woonboerderij

0
SLIEDRECHT – Aan de Parallelweg in Sliedrecht heeft donderdagochtend 2 mei 2019 voor de tweede keer in korte tijd brand gewoed in een vrijstaande woonboerderij. Het dak had vlam gevat. Alle bewoners zijn veilig naar buiten gekomen. Even na 09:30 uur was de brand onder controle. Burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht meldt: “Een met liefde omgebouwde hooiberg, een waar paleisje. Extra wrang dat er nu zoveel schade is.”

De brandweer rukte met groot materieel uit, omdat de waterwinning in het gebied lastig was. Bij de brand kwam veel rook vrij, die trok de polder in richting Wijngaarden. Volgens de brandweer was de brand moeilijk te bereiken, omdat het isolatiedeel van het dak in brand stond. Er werd een hoogwerker ingezet om het vuur op het dak goed te kunnen bestrijden, daarvoor moesten dakpannen worden weggehaald. Een Rotterdams blusteam gespecialiseerd in het blussen door daken en muren heen, probeerde te voorkomen dat de brand uitbreidde naar de zolder van de woning.

De Parallelweg is door de bluswerkzaamheden tussen de rotonde bij de N482 en de Ringersstraat afgesloten voor verkeer.

Woensdagavond laat belden de bewoners ook al de brandweer voor brand in de schoorsteen. Toen bleef het beperkt tot kleine brand.

Foto: burgemeester Bram van Hemmen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer