Tiplijn: 06-19541384

Huisdieren komen om bij felle brand in Gorinchem; huis onbewoonbaar

0

GORINCHEM – Bij een felle brand aan de Parallelweg in Gorinchem zijn donderdagmiddag 14 maart 2019 twee katten en een hond omgekomen. Iets voor 16.00 uur werd door de eigenaar van de woning melding gedaan van een binnenbrand. Het huis is door de brand onbewoonbaar verklaard.

Kort na de eerste melding werd snel opgeschaald naar middelbrand. Dit in verband met het aantal meldingen die bij de meldkamer in Rotterdam binnenkwamen. De Gorcumse brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een ladderwagen. Ook een schuimblusvoertuig kwam voor de waterwinning met spoed ter plaatse. Naast de brandweer kwamen ook de politie en de ambulancedienst ter plaatse. Voor de huisdieren kwamen dierenambulances ter plaatse. Ondanks hun inzet kwam voor de drie dieren alle hulp te laat. Beneden in de woning is de schade groot. De brand woedde in een kamer bij een kachel. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. Bij de brand raakten geen mensen gewond. De Gorcumse burgemeester Reinie Melissant kwam ter plaatse en sprak met de getroffen bewoners.

Foto’s: Max Liet, Thijs van Dalen en Nick Wijnbelt

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer