Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt getuigen na verlaten plaats ongeval op N3 Papendrecht

1

PAPENDRECHT –  Op maandag 11 maart 2019, omstreeks 11:45 uur, heeft er een VPO (verlaten plaats ongeval) plaatsgevonden op de N3 ter hoogte van Papendrecht. Dit meldt de politie Drechtsteden Buiten op hun Facebookpagina. Het slachtoffer stond met autopech op de N3 op het viaduct in de richting van Dordrecht. Het voertuig was voor de verkeerslichten stilgevallen en daarom stonden de gevarenlichten van het voertuig aan.

In afwachting van de wegenwacht werd zijn voertuig aan de achterzijde aangereden door een witte bestelbus. Het 37-jarige slachtoffer, die tijdens de aanrijding in zijn voertuig zat, is door het personeel van de ambulance met nekletsel voor controle naar het ziekenhuis in Dordrecht overgebracht.

Artikel 7 van de Wegenverkeerswet (WVW) verbiedt twee dingen: doorrijden na een aanrijding waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt, én iemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is niet relevant of je wel of niet schuld hebt aan het ongeluk, of zelfs of je er fysiek bij betrokken bent: als je erbij bent betrokken, moet je blijven. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.

De politie is opzoek naar eventuele getuigen van deze aanrijding. Heeft u iets (van de doorrijder) gezien of bent u de bestuurder van het doorgereden voertuig, neemt u dan contact op met het Basisteam Drechtsteden Buiten. Dit kan onder telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2019073530.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer