Tiplijn: 06-19541384

Brandweer druk met stormschades in de regio

0

REGIO – Door het stormachtige weer in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 zijn op diverse plaatsen in de regio Zuid-Holland Zuid schades ontstaan. De brandweer rukte uit voor tientallen meldingen van stormschades. Zo rukte de brandweer in Alblasserdam uit naar de Parralelweg vanwege een losse tak in een boom. De tak is met behulp van de hoogwerker uit Papendrecht naar beneden gehaald. In Gorinchem werd de brandweer opgeroepen om naar de Koningin Wilhelminalaan te gaan. Daar waren bij de torenflat zeilen van een steiger losgewaaid. Ook lagen er steigerplanken los. De brandweer heeft in overleg met de aannemer besloten dat de aannemer het probleem op ging lossen. Aan de Spuiweg in Dordrecht hing een dakgoot los. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de dakgoot vastgemaakt zodat deze niet kon vallen.

Op zondagmiddag 10 maart ging de harde wind nog steeds over de regio. In Zwijndrecht viel een boom in een brandgang op de schutting. De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd. In de Gorcumse binnenstad, aan de Kalkhaven, werd melding gedaan van kapotte ruiten. De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de losse stukken glas verwijderd. Vanaf de Kalkhaven kon de brandweer gelijk doorrijden naar de Ruigenhoek in Gorinchem. Hier waren bij enkele woningen de dakpannen losgewaaid. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen de dakpannen teruggelegd.

In Arkel rukte de brandweer omstreeks 15.30 uur uit voor een melding van stormschade langs de Schoolstraat. Een boom dreigde daar om te vallen op een garage. De brandweer heeft de boom omgehaald.

Bij winkelcentrum Crabbehof in Dordrecht kwamen dakplaten naar beneden waaien. Ook daar kwam de brandweer ter plaatse. In de Trompetstraat in Zwijndrecht was de brandweer druk met losse dakdelen. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse en maakte de situatie weer veilig. Op de Hoef in Heerjansdam kwam de brandweer ter plaatse voor een boom die op verschillende tuinen viel. De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd. Op de Merwe Donk in Gorinchem waaide een sierschoorsteen van zijn plek, ook daar kwam de Gorcumse brandweer met een ladderwagen in actie. Ook in de Maria van Reigersbergenstraat kwam de Gorcumse ladderwagen in actie, ditmaal voor losliggende dakpannen op een woning. In Alblasserdam heeft de politie samen met de brandweer klapperende zeilen van een steiger gehaald. Dit gebeurde op de Johan van Oldenbarneveltstraat en de Johan de Wittstraat.

Op dinsdagmiddag 12 maart 2019 rukte de Gorcumse brandweer uit voor een stormschade in de Arkelstraat. Daar was een plaat van een airco installatie losgeraakt door de harde wind. De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de losse plaat verwijderd.

Foto’s: Peter Stam, Max Liet, Herbert van Dalen, Hanno van den Dool, Robert van Loon en Nick den Engelsman


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer