Tiplijn: 06-19541384

Zwijndrecht en Dirksland winnen bij brandweerwedstrijden in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De brandweerkorpsen van Zwijndrecht en Dirksland zijn  zaterdag 9 maart 2019 eerste geworden bij brandweerwedstrijden in Hardinxveld-Giessendam. Diverse brandweerposten uit Zuid-Holland namen deel aan de wedstrijd.

Op twee verschillende banen streden in totaal 17 brandweerploegen tegen elkaar. In de klasse ‘112’ werden de ploegen uitgedaagd door het volgende scenario: Boerman transport kwam een boegschroef ophalen bij IHC Merwede. Deze boegschroef werd met een heftruck naar de achterzijde van de vrachtwagen gereden. Daar werd hij met de kraan van de vrachtwagen opgepakt en op de laadbak geplaatst. Tijdens het lossen brak er een strop/ketting af en schoot de last met een zwaai uit de kraan. Deze last raakt de medewerker en een IBC met als gevolg dat de medewerker bekneld kwam te zitten onder de boegschroef. De IBC, welke gevuld is met Ecopoint (reinigingsmiddel) raakt hierdoor lek. De brandweer werd gebeld en de heftruckchauffeur wachtte de brandweerlieden buiten op.

Op de TAS-HD baan werden de ploegen geconfronteerd met het volgende scenario: Een vader is zijn auto zomerklaar aan het maken. Zijn zoontje van vijf maanden ligt binnen in een aparte ruimte te slapen. Een containerbrand buiten veroorzaakt doorslag naar binnen. De vader probeert het vuur te blussen, maar deze bluspoging mislukt. Tijdens het blussen vatten zijn kleren vlam. Een omstander, die slechthorend blijkt te zijn, belt de brandweer voor een containerbrand. De meldkamer krijgt geen informatie over de plaats van de container. Omdat de melder niet in paniek is schat de centralist in dat het gaat om een ondergrondse container. Op het moment dat de brandweer in gesprek gaat met de slechthorende man, duwt de vader zijn auto naar buiten. De vader is niet meer in staat om te melden dat zijn kind achter ligt te slapen. Op en in de auto zitten spullen die wijzen op de aanwezigheid van een kind.

Uitslag baan 112:

 1. Dirksland
 2. Katwijk
 3. Heinenoord
 4. Nieuwerkerk aan de IJssel
 5. Bleskensgraaf
 6. Ouddorp
 7. Driebruggen
 8. Lisse

Uitslag baan TAS-HD:

 1. Zwijndrecht
 2. ‘s-Gravendeel
 3. Herkingen
 4. Heenvliet
 5. Oud-Beijerland
 6. Goudswaard
 7. Oegstgeest
 8. Melissant
 9. Sliedrecht

Foto’s: Tiemen Schuit

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer