Tiplijn: 06-19541384

Grote stroomstoring in Gorinchem en omgeving verholpen

0

REGIO – In het oostelijke deel van de regio vond zaterdagavond 9 maart 2019 een grote stroomstoring plaats. Even voor 20.00 uur viel in delen van Gorinchem, Arkel, Kedichem, Meerkerk, Noordeloos, Hoogblokland en Ameide de stroom uit.

In de Folkertsstraat in Arkel en langs de Lingedijk in Kedichem kwamen vlammen uit de grond. In de grond waren stroomkabels ‘’ontploft’’ waarna een steekvlam uit de grond kwam. De brandweer kwam op beide plekken met spoed ter plaatse en deed een nacontrole met behulp van meetapparatuur en warmtebeeldcamera.

Door de storing zaten ruim 7400 aansluitingen zonder stroom. Netbeheerder Stedin werd ingeschakeld om de storing te verhelpen. Omstreeks 22.00 uur was de storing grotendeels opgelost. Er waren toen nog 69 klanten zonder stroom. Voor hen werd een noodaggregaat ingezet.

Foto’s: Max Liet

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer