Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagen botst tegen tunnelwand van Drechttunnel

1

ZWIJNDRECHT – In de Drechttunnel tussen Dordrecht en Zwijndrecht heeft dinsdagmiddag 5 maart 2019 een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Omstreeks 12.20 uur botste een vrachtauto beladen met een kraandeel tegen de tunnelwand van de rechtertunnelbuis. Omdat de chauffeur van de vrachtwagen mogelijk bekneld zat rukten de hulpdiensten, waaronder de brandweer groots uit.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de chauffeur niet bekneld te zitten. De man raakte wel gewond aan zijn hoofd en is behandeld door ambulancepersoneel. Door het ongeval was de Drechttunnel korte tijd in beide richtingen afgesloten. Nadat duidelijk werd dat er geen sprake was van brand of gevaarlijke stoffen is de tunnel grotendeels vrijgegeven. De tunnelbuis waarin het ongeval gebeurde was wel nog enige tijd afgesloten voor onderzoek. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Foto’s Gerard van Helden & Brandweer ZHZ

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Gas linker baan…. nog steeds mogen ze inhalen en nog steeds houden ze geen afstand….. laat de vrachtwagens, met alle respect, tussen 15:00 en 19:00
    niet meer inhalen. Er is geen ruimte en het verschil in snelheid is te groot.

Reageer