Tiplijn: 06-19541384

Voorbijganger blust autobrand op Concordiaweg in Gorinchem

2

GORINCHEM – Een voorbijganger heeft op dinsdag 5 maart 2019 een beginnende brand geblust op de Concordiaweg in Gorinchem. Rond 18.15 werd de brandweer met spoed opgeroepen.

Een automobiliste reed met haar auto op het stadhuisplein en rook een brandlucht. Eenmaal op de Concordiaweg kwam zij er achter dat haar auto begon te branden, en haalde haar twee kinderen uit de auto. Een voorbijganger zag de autobrand, aarzelde geen moment, en haalde bij het tankstation verderop een brandblusser en bluste de beginnende autobrand. Intussen kwam de brandweer ter plaatse die na controleren of de brand daadwerkelijk uit was terug kon naar de kazerne. Vermoedelijk ontstond de smeulbrand door kortsluiting in de bedrading. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto afgevoerd.

Foto’s: Max Liet en Herbert van Dalen

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Marcel Schuller on

    Hoogst Adequaat optreden van Mevrouw en helpend Heerschap. Eveneens geruststellend dat de Brandweer zich er van vergewist dat het vuur dan ook daadwerkelijk gedoofd is. Feit is dat een brandblusser bij een Tankstation meer aankan dan een compacte auto blusser gezien de capaciteit en controle ervan.

  2. Helemaal eens met Marcel.
    Goed ingegrepen door desbetreffende persoon.

    Wel is de auto waarschijnlijk afgeschreven. Het gaat hier om een poederblusser. Deze staan erom bekend dat ze de bedrading ernstig aantasten.

    Desondanks, als er niet geblust was dan was de auto misschien helemaal verloren gegaan

Reageer