Tiplijn: 06-19541384

Brandweerman neemt na ruim 27 jaar afscheid van brandweerkorps in Gorinchem

0

GORINCHEM – Op 28 februari 2019 heeft brandweerman Herman Sangers na 27 jaar en 8 maanden de repressieve dienst bij Brandweer Gorinchem verlaten. Rond 19.30 uur ging zijn pieper voor de laatste keer. De melding kwam vanaf de Schelluinsestraat in Gorinchem. Daar was door zijn collega’s een brand bij een bedrijf in scène gezet waarbij de vrouw van Sangers gered moest worden. De brandweerman werd met een oldtimer, waarmee hij zelf in vroeger jaren uitrukte, naar de Schelluinsestraat gereden. Onder toeziend oog van zijn brandweercollega’s hielp Sangers met een ladderwagen zijn vrouw uit de ‘brand’.

Nadat het ‘incident’ onder controle was ging het korps terug naar de kazerne. Onder het genot van een hapje en een drankje werd geheel in stijl afscheid genomen van een jarenlang dienend brandweerman. Naast de verschillende herinneringen die werden opgedaan werd ook een afscheidscadeau overhandigd. Van zijn collega’s kreeg Herman Sangers een fotoschilderij cadeau, wat herinnert aan de vele jaren brandweerdienst.

Sangers kijkt terug op prachtige jaren bij de Gorcumse brandweer. Hoewel Sangers stopt in de repressieve dienst, blijft hij bij de jeugdbrandweer nog wel actief als hoofdjeugdleider. De brandweerman blikte donderdagavond terug op een mooie laatste uitruk.

Foto’s: Max Liet en Herbert van Dalen

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: