Tiplijn: 06-19541384

92-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een bejaarde vrouw is afgelopen week beroofd van haar sieraden, nadat een man zich naar binnen kletste met een brutale babbeltruc. De politie onderzoekt de zaak en waarschuwt voor dit soort oplichters, die met smoesjes mensen proberen te beroven.

Een 92-jarige vrouw uit Gorinchem opende woensdagmiddag rond twaalf uur deur voor een man in een groen hesje bij haar aanbelde. Hij kwam in verband met een stroomstoring, en verzocht het slachtoffer haar sieraden af te doen omdat dit invloed zou hebben op de storing. Toen zij naar de slaapkamer werd gestuurd om daar een stekker uit de wekker te halen ging de zogenaamde monteur er met de sieraden vandoor.

Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf overdag ook alert op mensen met verkeerde bedoelingen. Met name senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van.  Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen.

Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, bel dan zo snel mogelijk de politie via 112 als de daders nog in de buurt zijn of bel met het algemene nummer 0900-8844.

Bron: www.politie.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: