Tiplijn: 06-19541384

Tankwagen in Alblasserdam spuit gasachtige stof; brandweer gaat koelen

0

ALBLASSERDAM- Vanuit een tankwagen op het industrieterrein in Alblasserdam lekt een gevaarlijke stof. Vanuit de hele regio komen meldingen hierover binnen. Vanwege de hitte bij de tankwagen, is de brandweer momenteel aan het koelen.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grip 2 ivm de lekkage van petrolatum uit een container op een tankwagen bij OTT Tanktransport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stof spuit uit de wagen en is in de hele omgeving waarneembaar als gasachtige lucht. De brandweer adviseert zoveel mogelijk uit deze lucht te blijven. De container met vloeistof is waarschijnlijk te warm geworden. De brandweer is de container aan het koelen. Vanuit de hele regio zijn brandweerwagens, meetploegen en andere hulpverleners onderweg.

Om 08.25 uur is er een NLAlert verzonden met het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Even na 10.00 uur is er een nieuwe NLAlert verzonden. Hierin wordt gemeld dat de gezondheidsrisico’s nihil zijn. “De stank kan wel leiden tot overgeven of misselijkheid,” zo is in het bericht te lezen. Eerder werd in een NLalert gemeld dat het een giftige stof betreft en dat geadviseerd wordt om ramen en deuren gesloten te houden.

De stof veroorzaakt een sterke chemische lucht, die tot in de verre omtrek wordt waargenomen.

Later meer.

Foto’s: Peter Stam/alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: