Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor stormschades in Gorinchem, Dordrecht en Zwijndrecht

0

REGIO – De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid is op zaterdag 9 februari 2019 driemaal uitgerukt voor diverse stormschade meldingen. In alle drie de gevallen ging het om schade aan gebouwen door de harde wind die dag.

De eerste melding van stormschade was voor het brandweerkorps van Gorinchem. Zij rukten rond 11.30 uur uit naar de Dokter van Stratenweg. Daar was bij een flat een deel van een rolluik losgewaaid en op een lager gelegen dak terecht gekomen. De brandweer heeft de delen van het dak verwijderd en de nog (los)hangende delen van het rolluik met tape vastgemaakt. Daarna konden zij met vervolg.

De tweede melding van stormschade kwam uit Dordrecht. Daar werd de brandweer rond 12.00 uur opgeroepen naar het Achterom. Een loshangende zonwering dreigde daar naar beneden te vallen en dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. Handhaving schakelde de hulp van de brandweer in, omdat de zonwering zich op grote hoogte bevond.  De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de zonwering op vakkundige wijze vastgemaakt met touw.

De derde melding van stormschade kwam uit Zwijndrecht. Rond 17.30 uur werd de brandweer ingezet aan de Hoendersekade. Door de harde wind lag daar iets los op het dak van een school. Tijdens dit incident was de Hoendersekade afgesloten voor verkeer.

Foto’s: Max Liet en Hanno van den Dool.


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer