Tiplijn: 06-19541384

Politie wil oude zaak oplossen; Piet Baams werd dood gevonden bij Gorinchem

0

GORINCHEM – De politie heeft een coldcasekalender uitgebracht, met daarop zes zaken uit de Eenheid Rotterdam. De politie hoopt dat de kalender van 2019 tips oplevert die voor nabestaanden een eind aan hun onzekerheid maken. Eén van de zaken betreft de vermoedelijke moord op Piet Baams. Het lichaam van Baams werd 22 jaar geleden gevonden in de Boven-Merwede bij Gorinchem.

Op Eerste Kerstdag 1996 treffen zijn kinderen hun vader niet thuis. Later blijkt dat de 85-jarige Piet Baams op 22 december voor het laatst is gezien. Ongeveer zes weken later vindt de politie zijn lichaam in het water ‘Boven Merwede’ in de gemeente Gorinchem. Om zijn nek zit een leren riem of koord.

Zijn lichaam werd op 3 februari 1997 gevonden. Piet woonde in verzorgingshuis Nieuw Malderborgh in Nijmegen. Hij was levenslustig en behulpzaam en kreeg vaak bezoek van zijn kinderen en (achter)kleinkinderen. Nadat zijn vrouw begin 1996 overleed, was Piet Baams alleenstaand. Hij viste en biljartte geregeld en deed mee met de wekelijkse bingo. Hij was actief in het bestuur van de visvereniging en was lid van de bewonerscommissie van Nieuw Malderborgh.

Zijn familie leeft al ruim twintig jaar in onzekerheid. Weet u wie Piet Baams heeft gedood? En waarom? Meld het alstublieft.

Tips zijn bij de politie welkom via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is er een mogelijkheid om dit tipformulier in te vullen.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer