Tiplijn: 06-19541384

Eén snelheidsbekeuring per drie minuten op Merwedestraat in Dordrecht

3

DORDRECHT – De politie heeft dinsdag 15 januari 2019 een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat in Dordrecht. In een half uur tijd gingen negen bestuurders op de bon Bewoners van de Dordtse wijk de Staart maken zich zorgen over de snelheden die soms op deze weg behaald worden, niet in de laatste plaats vanwege de verkeersongevallen die er gebeuren. In 2018 registreerde de politie er 30.

De Dordtse politie pakt dit signaal regelmatig op. Op 15 januari controleerden agenten weer eens op de Merwedestraat. In een vrij half uurtje maten ze snelheid van het verkeer, in de verwachting een paar bekeuringen uit te schrijven. Het werden er negen, een per drie minuten. De hoogst gemeten snelheid bleek 80 km/uur te zijn, na aftrek van de wettelijke correctie, dus de betreffende automobilist had zo’n 85 km/uur op zijn snelheidsmeter.

Wie tien kilometer te hard rijdt kan op een bekeuring van minimaal 48 euro rekenen. Bij 20 kilometer is dit al opgelopen tot 153 euro. De weggebruiker die 80 km/uur reed kan een acceptgiro van 287 euro tegemoet  zien.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Alexandra Murray on

    €240,= voor 35km/uur te hard door een woonwijk, belachelijk. 85km waar mensen, kinderen en dieren lopen en fietsen. 35km/uur te hard op een snelweg oké, prima….. daar loopt niks…. maar binnen de bebouwde kom (en waarschijnlijk een Mercedes, een VW of een Audi, die kunnen het wel betalen) ….. rijbewijs afpakken……

Reageer