Tiplijn: 06-19541384

Brandweer blust containerbranden in Papendrecht en Alblasserdam

0

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM – De brandweer is woensdagavond 9 januari 2019 door de meldkamer op pad gestuurd voor een containerbrand bij de P.S. Gebrandystraat in Papendrecht. Iemand had daar de ondergrondse papiercontainer in brand gestoken. Het vuur is geblust door de container vol met water te laten lopen.

In Alblasserdam rukte de brandweer in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 januari ook uit voor containerbranden. In het totaal stonden er zeven kliko’s in brand. Vijf afvalbakken brandden tot de grond toe af. De bakken werden rond 04.00 uur in brand gestoken. In het Schrijvertje stonden drie containers bij een garage in brand. Een buurtbewoner die hier wakker van werd, belde de brandweer en bluste intussen zelf grotendeels het vuur. De brandweer bluste na. Ook werd een deel van de zwartgeblakerde muur schoongespoten. Een paar straten verderop, in de Zeelt, ter hoogte van de Libel, bleken nog meer containers in brand te staan.

Een tweede tankautospuit van de brandweer werd opgeroepen om die brand te blussen. Twee kliko’s gingen volledig in vlammen om. Twee andere containers raakten flink beschadigd. De eigenaar van de naastgelegen schuur lijkt geluk gehad te hebben. De gevulde papiercontainer die dicht tegen zijn houten schuur aan stond, is halverwege gestopt met branden, waardoor het vuur niet is overgeslagen.

Wie de bakken in brand heeft gestoken, is niet bekend.

Foto’s: Tiemen Schuit, Glenn Nannings en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer