Tiplijn: 06-19541384

Grote brand in Gorinchem; drie huizen onbewoonbaar

0

GORINCHEM – In een woning aan de Hendrik Verschuringstraat in Gorinchem heeft in de nacht van zondag 6 op maandag 7 januari 2019 een grote brand gewoed. Rond 01.45 uur ontstond er brand op de bovenste verdieping van een woning. Het vuur breidde zich snel uit en binnen een half uur werd er opgeschaald naar ‘grote brand’ en ‘grip1’. Eén persoon raakte gewond doordat er rook was ingeademd. De persoon is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De bewoners van vijf huizen werden geëvacueerd en ondergebracht in een buurtcentrum.

Burgemeester Reinie Melissant liet zich ter plaatse informeren over de brand en heeft ook een bezoek gebracht aan de getroffen bewoners. Rond 03.00 uur was de brand onder controle. Door de brand zijn drie huizen onbewoonbaar geworden.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Foto’s: Max Liet en Herbert van Dalen.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: