Tiplijn: 06-19541384

Extreem dronken Pool veroorzaakt ongeval in Hendrik-Ido-Ambacht

1

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een zwaarbeschonken man uit Polen heeft zaterdagmiddag 5 januari 2019 een verkeersongeval veroorzaakt op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. De 21-jarige man was met zijn auto tegen zijn voorligger aan gereden die voor de verkeerslichten stond te wachten. De politie nam bij de twintiger, die naar alcohol rook, een blaastest af. De man blies uiteindelijk 1630 (ug/l) microgram alcohol per liter uitgeademde lucht ( (ug/l)). “Een duizelingwekkende hoge uitslag,” aldus de politie. Voor ervaren bestuurders geldt een maximum van 220 microgram alcohol per liter lucht en voor beginnend bestuurders geldt een maximum van 88 microgram.  Het rijbewijs van de man werd direct in beslag genomen. De Pool mag zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie