Tiplijn: 06-19541384

Politie rijdt meer dan 500 kilometer om verdwaalde en verwarde Duitser thuis te brengen

0

NIEUWLAND – De politie heeft meer dan 500 kilometer gereden om een verdwaalde en verwarde Duitser thuis te brengen. Een melder meldde dat het rijgedrag van een bestuurder van een Duitse automobilist levensgevaarlijk was, waarop agenten een onderzoek hebben ingesteld. In de buurt van Nieuwland hebben agenten deze meneer aangetroffen. Zij zagen dat zijn rijgedrag inderdaad ‘levensgevaarlijk’ was. De politie van Alblasserwaard Vijfheerenlanden meldt: “Gelukkig waren andere automobilisten zo scherp dat een aanrijding voorkomen kon worden. Nadat wij de meneer aanspraken bleek hij niet onder invloed van alcohol te zijn. Maar dat hij niet verder kon rijden was ons wel geheel duidelijk, want hij reed inderdaad enorm gevaarlijk.”

De man bleek bij een tentoonstelling geweest te zijn in de buurt van Osnabruck. De politie meldt: “Echter hij was verkeerd gereden en kwam in Nieuwland terecht. Dat is ongeveer 280 kilometer uit de verkeerde richting ten opzichte van zijn woning. Meneer was ook enigszins verward, waardoor hij ook niet met het openbaar vervoer naar huis kon gaan en er was geen geld aanwezig voor een taxi. Meneer gaf aan geen familie te hebben en ook vrienden waren nu niet bereikbaar. Wij hadden enorm medelijden met deze meneer. Want niet weten waar je bent, niet weten hoe je thuis komt, dat is niet niks.”

De politie nam contact op met het Duitse consulaat. “Toen bleek er nog maar 1 oplossing te zijn om meneer veilig thuis te krijgen. En dat was dat wij hem zelf naar zijn woning in Duitsland zouden brengen. Na toestemming van de Duitse autoriteiten gekregen te hebben, hebben wij meneer thuis gebracht. Dit hebben ook nog eens de collega’s gedaan van de ochtenddienst, zodat de andere voertuigen voor al uw meldingen beschikbaar bleven.”

Het rijbewijs van meneer is opgestuurd naar de Duitse autoriteiten, zodat zij een onderzoek in kunnen stellen naar de rijvaardigheid van deze automobilist. Ook zijn de Duitse autoriteiten in kennis gesteld, zodat de man hulp kan krijgen.

De politie besluit: “Mocht u dus toevallig in Duitsland geweest zijn en een Nederlandse Politieauto gezien hebben, het was in orde.”

Foto: Politie ALVI.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer