Tiplijn: 06-19541384

Auto over de kop bij ongeval in Gorinchem

2

GORINCHEM – Op de Nieuwe Hoven in Gorinchem is maandagavond 24 december 2018 een auto over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde even voor 20.30 uur ter hoogte van de kruising met de Haarsekade. De automobilist kwam uit de richting van het Piazza center en raakte door onbekende reden de macht over het stuur kwijt. Twee geparkeerde auto’s liepen ook schade op door het ongeval.

Omdat de bestuurder nog in het voertuig zat werd de brandweer opgeroepen. De man kon uiteindelijk met hulp van politie- en ambulancemedewerkers uit het voertuig komen. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer zorgde ervoor dat de auto weer terug op zijn wielen kwam. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig samen met één van de geparkeerde auto’s opgehaald. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

(UPDATE 25-12-2018) De politie laat weten dat de bestuurder een 28-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam was. Terwijl de agenten hulp verleenden roken zij een lucht van alcohol. Hij moest een ademtest ondergaan en blies hierbij een “F”. Om de hoeveelheid alcohol in zijn bloed te bepalen is bij de man een bloedonderzoek gedaan, aangezien hij naar het ziekenhuis moest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een melding gemaakt bij het CBR. De Officier van Justitie zal op een later moment beslissen omtrent de vervolging van de bestuurder.

Foto’s: Herbert van Dalen & Max Liet

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties