Tiplijn: 06-19541384

Zwijndrechter aangehouden na aantreffen vuurwapen en cash bij drugsactie in Ridderkerk

0

RIDDERKERK / ZWIJNDRECHT – Een doorgeladen vuurwapen, 20.000 euro cash, vier in beslag genomen auto’s, een inwerking zijnde hennepkwekerij en voor ruim 25.000 euro aan materiaal om een hennepkwekerij te bouwen. Dat is de opbrengst van een drugsactie door de politie in Ridderkerk.

Dinsdagmorgen 27 november stapte de politie in alle vroegte samen met het Openbaar Ministerie, Defensie, de gemeente Ridderkerk, vier woningen, een bedrijfspand en een loods binnen. Drie verdachten, een 26-jarige inwoner uit Ridderkerk, een 29-jarige man uit Zwijndrecht en een 39-jarige Rotterdamse zijn aangehouden. Daarnaast zijn vier auto’s in beslag genomen.

De politie beschikte over informatie waaruit bleek dat er onder meer in Ridderkerk werd gedeald in soft- en harddrugs. Door de samenwerkende overheid werd informatie gedeeld en de instappen gepland. Met de aanhouding van de verdachten en de in beslagname van de goederen is een fikse tik uitgedeeld aan de drugshandel.

Gevaar hennepkwekerijen
De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot.

Het kweken van hennep is levensgevaarlijk. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is of heeft u overlast van een hennepkwekerij bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Anoniem melden kan ook digitaal via: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Bron: Politie Drechtsteden-Buiten

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer