Tiplijn: 06-19541384

Poolse automobilist met ruim 13 keer te veel alcohol op aangehouden

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie heeft woensdagavond 14 november 2018 een 37-jarige man uit Polen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man bleek ruim dertien keer meer alcohol te hebben gedronken dan is toegestaan.

Agenten zagen de man bij Hendrik-Ido-Ambacht de snelweg op rijden richting Zwijndrecht. Tijdens het ritsen zagen de agenten dat de bestuurder van de personenauto rechtdoor bleef rijden en hierbij geen rekening hield met het overige verkeer. Hierdoor ontstond er bijna een aanrijding tussen deze personenauto en de politiebus. De agenten konden nog net op tijd uitwijken en wisten het voertuig tijdig te laten stoppen. Hierdoor werd een aanrijding voorkomen. Direct gaven de agenten dit voertuig een stopteken voor een gesprek met de bestuurder.

Tijdens het gesprek zagen de dienders dat er in het middenconsole van de auto er een geopend blik bier stond. Hierop werd er een blaastest afgenomen. Het resultaat van deze blaastest betrof een ‘F’ indicatie. Dit is de hoogste indicatie op het blaasapparaat. De 37-jarige bestuurder uit Polen werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Papendrecht om hier op de ademanalyse een blaastest af te nemen.

Op het politiebureau blies de Poolse bestuurder een waarde van maar liefst 1175 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl voor hem, als beginnend bestuurd, 88 microgram de maximum is. De automobilist is zijn rijbewijs in ieder geval tot aan de rechtszitting kwijt.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: