Tiplijn: 06-19541384

Snelheidsduivel twee keer betrapt

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Politieagenten van Team Verkeer hebben een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden nadat ze hem twee keer hadden betrapt. De agenten namen zijn auto in beslag. De man ging met een gevaarlijk hoge snelheid over de snelweg en reed nadat zijn rijbewijs was ingevorderd gewoon weer door in zijn auto.

Op woensdagavond 7 november haalde de 32-jarige autobestuurder de politiemensen in op de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De man viel op door zijn snelheid. Op de A15 ter hoogte bij Barendrecht reed hij maar liefst 171 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. Buiten de snelheid pleegde de bestuurder nog andere overtredingen. Hij gaf geen richting aan en reed onnodig links op de snelweg. Bij Hoogvliet controleerden agenten de man en vorderden zijn rijbewijs in.

Direct nadat de agenten weggingen, zagen zij dat de bestuurder in zijn auto stapte en vervolgens over het terrein van het tankstation reed. Ze hielden nu de man aan voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en namen zijn auto in beslag. Voor de overtredingen zal de man worden aangemeld bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR start op dat moment de zogenoemde vorderingsprocedure. Hierbij moet de persoon een cursus en/of onderzoek volgen om het rijbewijs te kunnen behouden

De bestuurder kreeg na verhoor op het bureau een dagvaarding uitgereikt. Hij moet zich op termijn verantwoorden bij de politierechter. De Officier van Justitie zal een beslissing nemen over het rijbewijs en de auto van de bestuurder.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer