Tiplijn: 06-19541384

Brandweer houdt duikoefeningen bij Lingehaven in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer van Dordrecht heeft donderdag 25 oktober 2018 duikoefeningen gehouden bij de Lingehaven in Gorinchem. In de avond deed ook het wateroppervlaktereddingsteam van brandweer Gorinchem mee aan de oefening.

De oefeningen worden gehouden om onder andere de samenwerking tussen het duikteam van Dordrecht en het wateroppervlaktereddingsteam van brandweer Gorinchem te beoefenen. Ook communicatie tussen brandweerfunctionarissen en het opdoen van plaatselijke bekendheid voor de duikers waren oefendoelen.

’s Avonds was het scenario dat bij de veerdienst Riveer tijdens het wegvaren aan de buitenzijde van de Lingehaven drie personen overboord raakten. De schipper meldde het ongeval aan de alarmcentrale en gaf als informatie dat één drenkeling aan een meerpaal hing en de andere drenkeling met fiets en al onder water was verdwenen. De derde drenkeling zou ronddrijven bij de aanlegplaats van de veerdienst. Aan de brandweerlieden de taak om alle ‘slachtoffers’ zo snel en veilig mogelijk op te sporen en uit het water te halen. Ook de fiets moest gelokaliseerd en geborgen worden.

De oefencoördinatoren blikken terug op een geslaagde oefening. De oefening was de eerste van een serie van drie. Binnenkort volgen er nog twee oefeningen in Gorinchem. Alle drie de duikploegen, waar brandweer Zuid-Holland Zuid over beschikt, krijgen zo de mogelijkheid om te oefenen in de Lingehaven van Gorinchem.

Tekst en foto’s: Herbert van Dalen.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer