Tiplijn: 06-19541384

Woningen ontruimd in Leerdam na aantreffen zwaar illegaal vuurwerk

0

LEERDAM – In de Lindestraat in Leerdam zijn maandagmorgen 15 oktober meerdere woningen ontruimd. ”We hadden informatie dat er vanuit een woning gehandeld zou worden in zwaar, illegaal vuurwerk. Vandaar dat er een doorzoeking is gedaan en daarbij werd inderdaad zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen”, aldus een politie woordvoerdster.

In de woning werd ook een vuurwapen aangetroffen. De bewoner, een 28-jarige man, is aangehouden voor de wet wapens en munitie en voor het illegale vuurwerk.

Gevaar
Vanwege het mogelijke gevaar werden enkele woningen in de straat ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) werd ingezet om het vuurwerk uit de woning te halen. Ook de brandweer was preventief aanwezig. Het vuurwerk zal op een veilige plek worden vernietigd.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer