Tiplijn: 06-19541384

Aanhoudingen na inbraak in Zwijndrecht

1

ZWIJNDRECHT – Ook in vrije tijd is het belangrijk om als agent scherp en alert te zijn. Dat bewees een politieagent zaterdagavond 22 september 2018. Hij zag rond 23:00 uur – in zijn vrije tijd – een auto rijden waarvan het kenteken hem bekend voorkwam. Hij herinnerde zich dat dit specifieke voertuig op een operationele briefing was genoemd omdat de inzittenden mogelijk in verband konden worden gebracht met woninginbraken. Hij aarzelde dan ook geen moment en belde direct de meldkamer van de politie in Rotterdam.

Dat deed hij niet voor niets. Zijn collega’s gingen direct op zoek naar het voertuig en zagen deze korte tijd later vanaf een parkeerplaats op de Diepenbrocklaan wegrijden. De agenten brachten het voertuig, waarin vier personen zaten, tot stoppen. Het viertal aarzelde echter geen moment, zette het direct op een lopen en lieten het voertuig leeg achter. De agenten wisten twee verdachten kort daarop te achterhalen. De andere twee konden niet meer worden gevonden. In de auto troffen de politiemannen diverse inbrekerswerktuigen aan. Uit nader onderzoek bleek dat er gepoogd was in te breken in een woning aan de Diepenbrocklaan. Door de bewoner werd de inbraak echter opgemerkt, waarna de verdachten wegliepen en vermoedelijk met het betrokken voertuig wegreden.

Het duo, twee Rotterdammers van 16 en 19 jaar, werd ingesloten voor nader verhoor. De auto werd in beslag genomen.

Tekst: Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie