Tiplijn: 06-19541384

Verslavingskliniek voor cryptocurrency fanaten

0

De bitcoin, misschien wel het onderwerp van de afgelopen twee jaar. Door de razendsnelle stijging van de Bitcoin prijs en meerdere cryptovaluta is de bekendheid van cryptocurrencies ontzettend gestegen. Massaal zijn mensen gaan investeren in verschillende cryptovaluta in de hoop dat ook deze een stijging zouden doormaken. De Bitcoin is een digitale valuta waarbij je geen derde persoon nodig hebt zoals een bank. Het is natuurlijk erg aantrekkelijk als je geld investeert in een cryptovaluta en hier uiteindelijk meer geld aan overhoudt. Door de plotselinge bekendheid van de Bitcoin in 2017 is 60% van alle crypto beleggers in Nederland gestart in 2017.

Kliniek
Niet alleen in de regio Zuid Holland, maar wereldwijd zijn mensen massaal gaan handelen in cryptovaluta. Helaas brengt dit ook heftige gevolgen met zich mee zoals een verslaving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het continu bezig zijn met de cryptomunten zeker verslavend kan zijn. Dit komt omdat je hersenen worden geprikkeld op een manier waarbij er dopamine wordt vrijgemaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je een prettig gevoel krijgt en aan dit gevoel kun je verslaafd raken. Er is daarom in Schotland de allereerste verslavingskliniek, genaamd  Castle Craig, geopend voor cryptoverslaafden.

Gokverslaving
Het handelen in cryptomunten is een erg risicovolle bezigheid. Doordat het nog een moderne markt is, maakt dit het ook redelijk onstandvastig. De markt schommelt sterk op en neer, wat voor grote winsten maar ook grote verliezen kan lijden. Grote winsten zijn natuurlijk altijd leuk, maar een groot verlies zou zomaar een grote schade in je leven aan kunnen brengen. Je kunt het een beetje vergelijken met een gokverslaving. In de gokwereld kun je ook in korte tijd veel winnen of verliezen, bijvoorbeeld bij het spelen van de populaire casinogame roulette. Het winnen van geld geeft je een euforisch gevoel om door te gaan, maar mogelijk ook niet meer te kunnen stoppen. Dit kan leiden tot hevige schulden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer