Tiplijn: 06-19541384

Uitslaande brand verwoest woning in Ottoland

0

OTTOLAND – Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september in Ottoland een woning volledig verwoest. Het vuur ontstond omstreeks 04:15 uur. De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’ en kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse.

In de woning, gelegen aan de B in Ottoland, zou enkele jaren geleden ook al eens brand geweest zijn. De brand zou volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn ontstaan in een slaapkamer. Pas na 06.00 uur had de brandweer de brand onder controle, waarna het sein brandmeester kon worden gegeven.

De bewoners van enkele naastgelegen woningen moesten, mede door de hevige rookontwikkeling, tijdelijk hun huis uit. Deze mensen werden tijdelijk opgevangen in de brandweerkazerne in Brandwijk. Burgemeester van den Borg, van de gemeente Molenwaard, is vannacht direct ter plaatse gekomen om de bewoners van de getroffen woningen bij te staan. Pas na 06.00 uur was het voor de directe omwonenden weer veilig om hun woning te betreden. De door brand getroffen woning is onbewoonbaar verklaard.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: