Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt getuigen van mislukte plofkraak in Zwijndrecht

1

ZWIJNDRECHT – In het onderzoek naar de ‘mislukte’ plofkraak in Zwijndrecht is de politie dringend op zoek naar getuigen. De geplande plofkraak op een pinautomaat aan het Hof van Holland werd donderdag 26 juli 2018 voorkomen door snel optreden van agenten. De daders gingen er op hun scooter – een Gilera Runner – vandoor. Wie heeft dit duo tijdens hun vlucht gezien?

Rond 04.00 uur kregen agenten de melding dat er aan de betreffende pinautomaat gerommeld werd. Er ontstond meteen het vermoeden dat het om voorbereidingshandelingen voor een plofkraak ging. Toen de daders de agenten zagen aankomen, gingen ze er samen op een scooter vandoor. Vlakbij de pinautomaat stapte een van de verdachten af en ging er rennend vandoor. De bestuurder reed vervolgens hard weg en ondanks een achtervolgingen door de agenten wisten beiden te ontsnappen.

Was u getuige?
De recherche heeft de mislukte plofkraak sindsdien in onderzoek. Rechercheurs spraken met buurtbewoners en stelden diverse camerabeelden veilig. Daarop zijn de daders wel te zien, maar o.a. door gezichtsbedekking is hun identiteit nog niet bekend. Daarom zoekt de politie meer getuigen met informatie over hun vluchtroute. De recherche heeft bovendien een aantal specifieke vragen.

Het vermoeden bestaat dat de twee verdachten elkaar, tijdens hun vlucht, in de wijk weer hebben opgezocht. En er zo alsnog met z’n tweeën op de scooter, een Gilera Runner, vandoor zijn gegaan.

-Wie heeft gezien waar de rennende verdachte naartoe ging?
-Welke route volgde de scooter tijdens zijn aftocht?
-Heeft iemand daadwerkelijk gezien dat de verdachte weer op de scooter stapte en waar was dit?
-Heeft iemand gezien dat de scooter onbeheerd is achtergelaten?

Alle informatie is welkom! Help de politie de daders te vinden en bel de recherche in Dordrecht via 0800-6070 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Zaaknummer: 2018226239

Gevolgen
De actie van deze daders had grote gevolgen. Zij lieten tijdens hun vlucht op het Norderstedtplein een tas met inhoud achter. Vanwege het vermoeden van een plofkraak kon niet worden uitgesloten dat er in de tas explosieven zaten. Om die reden werd toen besloten een naburig woon-zorgcomplex en aangrenzende woningen te ontruimen en de winkels van winkelcentrum Walburg níet open te laten gaan. Niet voor niets: na uitgebreid onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat in de tas goederen zaten die voor een explosie gebruikt hadden kunnen worden. Deze zijn dezelfde dag op een braakliggend terrein aan de Ringdijk in Zwijndrecht gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Drie kwartier daarvoor konden de bewoners weer terug naar hun woningen en konden de winkels van het winkelcentrum hun deuren alsnog openen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer