Tiplijn: 06-19541384

Explosief aangetroffen na poging plofkraak in Zwijndrecht

2

ZWIJNDRECHT – Donderdagochtend 26 juli 2018 is geprobeerd een pinautomaat op te blazen in Zwijndrecht. Dit gebeurde omstreeks 04.30 uur aan het Hof van Holland, bij Winkelcentrum Walburg. De dader(s) werden echter gestoord waardoor de plofkraak mislukte. Na het incident werd een tas met daarin een explosief aangetroffen voor ’t Anker.

Al snel kwam de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse voor onderzoek naar het explosief. Voordat gestart werd met dit onderzoek werden alle omliggende woningen, de parkeerplaats en het winkelcentrum ontruimd. Daarnaast werd de weekmarkt afgelast. Omstreeks 11.00 uur was het onderzoek ter plekke afgerond en is het gebied weer vrijgegeven. Het aangetroffen explosief is langs de Ringdijk gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Er lopen gelukkig maar weinig mensen rond in een shirt met Nike erop en op zwarte schoenen. Vanwege de warmte even geen bontkraagje……

  2. Kicke foto van de explosie!
    Ze hebben het wel op ons Zwijndrecht gemunt de laatste tijd, schandalig!

Reageer