Tiplijn: 06-19541384

Bestuurder in gestolen voertuig klemgereden op A15

0

HENDRIK-IDO AMBACHT – Op donderdag 12 juli 2018, omstreeks 08:40 uur, kreeg de politie een ANPR hit door van een gestolen voertuig op de A16 van Breda richting Rotterdam.

Agenten namen vervolgens positie in op de A16 bij Sandelingen-Oost ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. Na enkele minuten kwam het gestolen voertuig voorbij gereden. De agenten hebben direct de meldkamer bijgesproken en om assistentie van meer politie-eenheden gevraagd om het voertuig op een veilige manier staande te kunnen houden.

Negeren stopteken
Het voertuig reed vervolgens de A15 op richting de Europoort. Het stopteken werd geven maar de bestuurder gaf er geen gehoor aan en reed stoïcijns door. Hierdoor kon het voertuig helaas niet op een veilige manier van de rijksweg af worden meegenomen.

De collega’s van Politie Charlois en de Zeehavenpolitie Rotterdam assisteerden op de A15 ter hoogte van Pernis. Hier werd de gestolen auto midden op de A15 door de politie tot stoppen gedwongen en kon de bestuurder worden aangehouden. Hierdoor ontstond echter wel een korte verkeersopstopping.

De bestuurder, een 46-jarige man uit Spijkenisse, werd overgebracht naar het politiebureau in Spijkenisse alwaar het voertuig was gestolen. De gestolen auto is in beslag genomen en naar de Veilingweg in Rotterdam getakeld door Team Transport Rotterdam.

Tekst en foto: Politie Drechtsteden-Buiten

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer