Tiplijn: 06-19541384

Tweetal steelt voor 48.000 euro aan gereedschap uit vrachtwagen in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – In de nacht van maandag 2 juli 2018 kregen agenten een melding van een inbraak heterdaad op de Ter Steeghe Ring in Zwijndrecht. Een alerte melder zag dat er een container van een vrachtwagen met oplegger werd open gebroken. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleken de verdachten al te zijn gevlucht en waren er twee pallets met elektrisch gereedschap ter waarde van 48.000 euro weggenomen.

Op een later moment werd er gezien dat er twee voertuigen uit de wijk wegreden met daarin de twee verdachten. Zij zijn aangehouden en de auto’s waarin zij reden zijn in beslag genomen in verband met een (gedeeltelijk) verwijderd chassisnummer. Echter werden op dat moment bij de twee verdachten, een 30-jarige en een 31-jarige man uit Eindhoven, de gestolen goederen helaas niet meer aangetroffen.

Later die dag kregen agenten de melding om te gaan naar de Landmanweg te Zwijndrecht. Daar zou een bestelbus staan, waarvan de ramen openstonden. Toen de agenten een onderzoek instelden in deze bus, troffen zij een grote lading gereedschappen aan. Deze gereedschappen bleken te zijn weggenomen, bij de eerder in die nacht gepleegde inbraak. De bestelbus met daarin de gereedschappen zijn in beslag genomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en na onderzoek van de recherche op 5 juli weer heengezonden. De recherche heeft de zaak nog verder in onderzoek. In verband met het onderzoek is er nog niet eerder over gecommuniceerd.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: