Tiplijn: 06-19541384

Grote brandweeroefening bij de grote kerk in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – De brandweer heeft dinsdagavond 3 juli 2018 een grote oefening gehouden bij de Nederlands Hervormde Kerk, aan de Kerkbuurt in Sliedrecht. Bij de oefening werden onder andere meerdere tankautospuiten en een hoogwerker ingezet.

Er was voor de brandweerlieden een mooie brand in scéne gezet; de koster van de kerk zou een brand gemeld hebben tegen de gevel van de kerk, waarbij de brand naar binnen dreigde te slaan. Om die reden schaalde de fictieve meldkamer direct op naar middelbrand. In de kerk waren meerdere personen aanwezig. Eén van hen besloot in alle paniek de trappen van de kerktoren te beklimmen waardoor dit slachtoffer vast kwam te zitten op de kerktoren. Met een hoogwerker kon deze persoon van de kerk gehaald worden.

De oefening was voor de brandweer een mooi moment om de risico’s bij een groot object te leren inschatten, een slachtoffer op hoogte te redden en de communicatie tussen manschappen en meldkamer soepel te laten verlopen. Hier onder enkele foto’s van de oefening.

Foto’s: Ruben van der Sterren en William van de Pol

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer